Selecteer een pagina

Door Lily Dorland.

Organisaties gaan met hun tijd mee. Met het Nieuwe Werken ontstonden thuiswerkplekken en kantoorvlekken en er kan inmiddels ook worden vergaderd in de ballenbak. Agile is al een tijdje hét buzzword. Letterlijk betekent Agile: lenig, wendbaar, behendig. Halverwege de jaren 90 voelde een groepje Amerikaanse softwareontwikkelaars zich belemmerd in hun creativiteit door trage, rigide en saaie ontwikkelmodellen en schreef het Agile Manifesto. Hierin gaven zij hun visie op wendbaar werken. Ik vraag mij af of creatieve oplossingen ooit voorspelbaar zijn geweest, maar laten we voor nu vaststellen dat de voorspelbaarheid van trajecten, projecten en het ondernemen in zijn algemeen steeds minder wordt en lenigheid om hier mee om te gaan van groot belang. Dan is er dus een nieuwe perspectief op samen werken, samen creëren nodig. In het verleden trainde ik teams in het zelfsturend kunnen opereren, werkten we met primus inter paris en nu komt de vraag om teams meer zelforganiserend te laten werken.

Waar eerst hier en daar slechts de vaste werkplekken verdwenen en worden nu soms rücksichtlos lagen management weggesaneerd, de blijvers verbouwereerd achterlatend in de hoop een nieuwe beweging in het bedrijf op gang te brengen. Enthousiast worden kamertjes vrij gemaakt om vol te plakken met kleurige post-its en men scrumt er lustig op los.

Werken met Scrum zal een organisatie niet Agile toveren. Methodes op zich veranderen niet hoe mensen zich voelen, hoe ze over dingen denken. Agile zijn, als organisatie, vereist een andere manier van denken… op iedere laag. Het verandert de basisprincipes van ondernemen, de manier waarop je problemen beschouwt, hoe teams met hun managers omgaan en hun managers met hun teams. Niet alleen doing Agile, maar ook being Agile.

Voor mij betekent de Agile mindset: Werken met dat wat er al is aan talenten, oplossingen, ideeën en niet bang zijn om te leren van fouten. Leren van de feedback die je krijgt om waarde te kunnen blijven toevoegen. Leren van elkaar als multidisciplinair team en leren van het terugkijken op het proces om als team steeds efficiënter te worden en met nog meer plezier samen te werken. Fouten maken mag, leren moet. Er is lef voor nodig om continue te blijven leren: niet ‘praten over’ maar gewoon doen! 

Agile werken is 95% cultuur, 5% methode en 100% toepassing.